PUKAU?ROMPAK?

Alamak, susahnya nak connect internet pon.. ‘berukband’ pon tak detect2..apasal tah..dah la banyak benda yang aku nak update nie..tak pe la, aku type dalam MS. WORD dulu..t copy n paste je la..sementara idea membuak-buak nie..
Entri kali nie nak story mory sikit tentang kejadian yang berlaku di rumah  familyku jumaat lepas..plan untuk hujung minggu tue pada asalnya memang nak balik gurun..sebab last week aku dah balik alor star sebab en suami g kursus, tapi disebabkan adekku yang hensem tue balik, demi tak nak  menghampakan permintaannya utk jumpa anak buah kesayangan dia, kami decide nak balik alor star je la..disebabkan malam jumaat tue suamiku ops, so kami pon kena balik esok pg la, pg jumaat tue je la..lagipon aku kena jenguk2 anak2 kadet polisku yang berkhemah di sekolah pg tue..pegi sekolah around jam 8.30 mcm tue..jam 12 lebih aku pon cabutlah memandangkan en suami pon nak pergi sembahyang jumaat..
Lebih kurang dua bulan jugaklah tak jumpa adek aku..jumpa dia kali nie dengan badan dah kurus agak banyak jugak beb!terkejut aku..adik aku diet n makan de bella..aku pon tak tau produk pe nie..sapa nak kurus boleh jmpa adek aku..huhu…berbalik pada cerita asal, malam sebelum kejadian tue, kami  keluar makan kat kedai makan siam tue..pastue g ICT..jangan salah paham na..kedah pon ada mini ICT..hahhaa..baik punya tangkap gambo guna hp adek aku yg 5.0 mp tue..
Pas balik dari ICT tue terus je balik rumah..settle je kerja2 rumah..aku pon bsiap nak tido..en suami pon dah lama tido..tp sebelum mata  terlelap, aku online la kejap, time tue kira2 jam 1 lebih lagi..aku sempat lg chatting dgn adek aku yang ada kat ruang tamu, aku pulak kt dalam bilik..tengah aku duk online tue, tetiba je aku dengar, bunyi org tolak tingkap sliding bilik aku tue..aku ingatkan adik aku dayat, aku pon panggil la “DAYAT”?adek aku tue selalu berulang alik g rumah jiran belakang rumah..dah jadi macam family dia dah pon..tapi lepas aku panggil tue, bunyi sliding pon tak dak dah..Dayat pon tak menyaut..aku pon ingtkan bunyi angin je la kot..yang en suamiku ingat aku MAMUN..tetiba je panggil dayat..rupa2nya..itu cubaan KAWAQ nak masuk rumah aku melalui tingkap sliding bilik aku sebab ada baldi kat blkg tue, dia panjat..
Pastue aku tido je la..jam lebih kurang 7.00 pg, aku dengar mamaku ketuk pintu kuat..banyak kali..aku ingat kan mama nk gerak subuh..memang dah lewat dah pon..bukak2 pintu je mama kata, RUMAH KENA ROMPAK!!aku pon macam terkejut beruk je..terus aku teringat bunyi tingkap sliding semalam!nyesalnya aku sebab hanya ingatkan bunyi angin!!
Anggaran kerugian almost 10k..laptop, handphone2, duit, barang kemas..tapi yang bernasib baiknya KAWAQ tue tak jumpa duit yang mama aku nak bg kat tokey renovate rumah tue..11k duk dalam sampul beb!rezeki mamaku..alhamdulillah..yang peliknya, malam kejadian tue, mama tido kat luar taw, di ruang tamu!mama tak sedar langsung!!samalah dengan semua adek2 ku..selalunya kalau bnyi org petik lampu pon mama sedar, tapi malam tue mama tak sedar pon! KAWAQ tue dia banyak masa  pulak, dia tak ambil wallet2..tapi dia bukak satu persatu isi beg n wallet tue, n ambil cash je..cuba pikir tgk kan, selalu org rembat wallet terus kan?kat situ dah nampak KAWAQ tue macam PUKAU jer family aku..pagi tue buat report kat balai polis Alor janggus, then d IPD..ptg tue sarjan2 dari IPD datang soal siasat..adek aku yg polis tue ckp, wayang je tue..sebab selagi tak dak kes bunuh ke, tak dernye diaorg nak siasat..
Apa2 pon, syukur Alhamdulillah..semua ahli keluargaku selamat..ptg tue juga grill dipsang..naseb hg la dedek..balik kedah kena rompak,,polis pon kena rompak! jgn marah na dedek..Hehe  =b
(p/s: puas posing kt MINI ICT, hp plak kena rembat, xsempat nk upload pic!)

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!