Apple Puree for Adam bam bam!~

Hari ini ada PJK di sekolah, maka aku pon memakai baju PJ dan di’ngorat’ oleh pelajar2 sendiri di sekolah. haha.,Disebabkan jadual waktu yang agak ‘pack’ so aku tak salin baju tadi..seharian memakai baju PJ..huhu~balik dari sekolah tadi, cadangnya hendak pergi ke TESCO, tetapi disebabkan pakai baju PJ, malaslah pulak. So hanya singgah di Econsave..tujuan utama nak pergi tue sebab nak beli APPLE! mama plan nak wat apple puree kat adam. tak tahu la adam nak makan ke tak..So hari nie, aku nak share resepi Apple Puree~

APPLE PUREE

Potong apple kecil2 macam nie yer..potong dadu..
Rebus apple tadi dalam periuk kecil. Air sikit je tau, memadai tenggelam apple tue je..ingat, tujuan rebus nie hanya untuk melembutkan saja.
Lepas rebus, blend je apple td..jangan letak semua air yang direbus tue, takut nanti cair sangat. air lebihan rebusan tadi simpan kalau2 nak tambah air untuk menambahkan air dalam puri tue kemudian.
Tadaaa..siap untuk dihidangkan!~
Disebabkan bauncer tinggal kat umah BS, so pakai car seat la utk bagi adam duduk..hehe..adam menunjukkan reaksi yang pelik waktu makan td. mungkin sebab rasa apple td ada masam2 sikit..
Ada lebihan puree tue so simpan dalam peti ice. Esok boleh makan lagi..makanan yang simpan dalam peti ice seeloknya dihabiskan dalam masa 2 hari..
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

2 Comments
  1. March 21, 2011
  2. March 22, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!